Metallo Chimique


Het non-ferro recyclagebedrijf Metallo produceert koper, tin, lood en nikkelmetaal aan de hand van metallurgische raffinageprocessen van voornamelijk koper- en tinschroot. De activiteiten vinden plaats op de site in Beerse en in het Spaanse filiaal te Bilbao.

Vanuit de internationale markt weerklinkt de vraag naar metalen steeds luider. Tegen die achtergrond speelt Metallo een doorslaggevende rol in de waardeketen van de grondstof. Metallo legt zich vooral toe op de verwerking van laagwaardig en complex schroot. De onderneming biedt dan ook een grote ecologische meerwaarde.

De voorbije jaren voerde Metallo belangrijke capaciteitsuitbreidingen en een doorgedreven professionalisering door. Dankzij de investeringen van zowat zestig miljoen euro en het versterken van de marktpositie, steeg het aantal werknemers in de Belgische vestiging van 360 tot 400.

Metallo produceert zuiver tin van een zeer hoogwaardige kwaliteit, dat zijn weg vindt naar de chemische en voedingsindustrie, maar ook in hoog technologische elektronicatoepassingen. Het bedrijf is als enige Europese tinproducent op de Londense metaalbeurs.

Als belangrijke industriƫle speler is Metallo zich terdege bewust van zijn verantwoordelijkheden op milieugebied. Het volledige productieproces wordt streng bewaakt en er vinden regelmatige contacten plaats met de externe stakeholders.

www.metallo.com