Metra


Metra is een groothandel uit de medische sector, die actief is in heel België. De onderneming ontwikkelt enerzijds hulpmiddelen die het werk in de zorgsector lichter maken en anderzijds oplossingen voor een verhoogde toegankelijkheid van rolstoelgebruikers.

Bij dit alles zoekt en vindt Metra steevast de optimale oplossing, met oog voor het comfort en de veiligheid van zowel de zorgverstrekker als de zorgontvanger. De onderneming kan terugvallen op een uitgebreide expertise op dit gebied.

De groothandel verwierf een gedegen reputatie met de introductie van hulpmiddelen voor het manueel verplaatsen van patiënten in België. Sindsdien werd het gamma stelselmatig uitgebreid met nieuwe toepassingen, zoals tilliften, plafondliften en fixatiemateriaal.

De oplossingen voor het toegankelijk maken van private woningen, het openbaar vervoer en publieke gebouwen omvatten trappenklimmers, plateauliften en oprijhellingen.

De trappenklimmers vormen een mobiele en uitgesproken flexibele oplossing, met uiteenlopende toepassingsmogelijkheden. Ze worden onder meer ingezet bij de spoorwegen, in musea, scholen en geklasseerde gebouwen. De modulaire oprijhellingen bieden voor elke situatie een oplossing op maat. Waar de beschikbare ruimte beperkt is betekent de plateaulift een goed alternatief.

www.metra.be