Micro-Smedt


Micro-Smedt werd in 1993 opgericht door Dr. Jef De Smedt, een microbioloog met een internationale reputatie en 15 jaar ervaring in de voedingsindustrie.

Als onafhankelijk expertisebedrijf stelt Micro-Smedt zijn knowhow ten dienste van voedingsbedrijven. Het begeleidt hen bij alle facetten van voedselveiligheid en waarborgt de optimale hygiënische kwaliteit van de voedingsproducten.

Concreet gaat men aan de hand van analyses na of de voeding geen ziekteverwekkende of gifvormende kiemen bevat. Het laboratorium verwierf onder meer internationale bekendheid met de ontwikkeling van een snelle methode voor het opsporen van salmonella.

Reactiesnelheid, vakbekwaamheid, een stipte afhandeling en onderbouwde besluitvorming vormen de bouwstenen van de dienstverlening. Het team bestaat uit competente mensen, die oog hebben voor de specifieke vereisten van de sector.

Micro-Smedt is tevens erkend voor het geven van opleidingen rond HACCP, een wettelijk verplicht systeem dat wordt toegepast om de voedselveiligheid te garanderen. Het labo voert zelf ook HACCP-testen uit volgens de internationale normen.

Ten slotte staat Micro-Smedt in voor de praktijkgerichte begeleiding van cursisten om hen een grondig inzicht verschaffen in de zinvolle toepassing van microbiologische analyses in de voedingsindustrie.

www.micro-smedt.be