Temidden van de Antwerpse velden en weilanden vinden we Olen terug.


http://www.olen.be/

Temidden van de Antwerpse velden en weilanden vinden we Olen terug. Een gemeente die een rijke geschiedenis kent van 1000 jaar. Keizer Karel ontdekte al vroeg de charme van de streek en kwam vaak op bezoek. Olen is nog steeds gekend voorde legende van de pot met drie oren die de Olenaars aan de Keizer gaven.

Ook nu is een bezoekje de moeite waard. De Olense verenigingen zorgen elk jaar voor een goedgevulde evenementenkalender, waardoor mensen van ver buiten de gemeente regelmatig afzakken naar Olen. Muziekfestival Gladiolen kon dit jaar rekenen op 16000 feestgangers. Maar ook op rustige dagen valt er veel te ontdekken. Zo kan u in Het Olens Radiomuseum gaan snuisteren tussen een indrukwekkende collectie van 2100 antieke en hedendaagse radio’s of een bezoekje brengen aan de oude Buulmolen. Houdt u meer van natuur? Dan kan u in de verschillende natuurgebieden gaan genieten van de verschillende wandelpaden en fietsroutes.

Net als de gemeente kent ook het industriële landschap van Olen een lange geschiedenis. Nog voor de Eerste Wereldoorlog werden hier al grondstoffen als Uranium en Koper bewerkt in de raffinaderijen van de Union Minière, wat we vandaag kennen als Umicore. Vandaag vind je in de gemeente vier industriegebieden terug met een mooie mix van KMO’s en grote internationale bedrijven. Door de ideale ligging rond het Albertkanaal en de E313 is Olen de ideale uitvalsbasis voor bedrijven.

Maar ook de gemeente geeft de Olense ondernemingen een duwtje in de rug. Verschillende initiatieven worden opgezet in samenwerking met overkoepelende organisaties zoals het Economisch Netwerk Albertkanaal en de bedrijven zelf. Zo is er sinds enkele jaren een Buurt Informatie Netwerk voor bedrijven en zorgt een nieuwe bewegwijzering ervoor dat het transport in goede banen loopt.

Ondernemers worden in Olen verder in de watten gelegd door de raad voor lokale economie. Deze organiseert twee keer per jaar een ontbijtbuffet, waarbij de ondernemers uit de regio kunnen netwerken en meegenieten van een lezing over een actueel thema. Met uitzonderlijke prestaties hebben ondernemers ook de kans om in de prijzen te vallen. Dit jaar was het firma ETIB die met de eer ging lopen. Deze onderneming werd door het lokale ondernemersnetwerk van Voka Kempen Zuid benoemd tot winnaar van de LON-award.