Ontoforce

http://www.ontoforce.com/

Ontoforce, een toonaangevend Belgisch technologiebedrijf, geldt zowat als de nieuwe Google voor biomedische data. Met DisQover biedt de onderneming een intelligente zoekmachine, waarmee het zoeken van relevante informatie op het web veel eenvoudiger verloopt. Kracht, bereik en eenvoud vormen de sleutelwoorden van DisQover.

Waar een gebruikelijke zoekmachine de finesses van de ingevoerde trefwoorden niet begrijpt, baseert DisQover zich op semantisch zoeken. De tool doorzoekt twintig à dertig medische databases, een aanbod dat nog dagelijks aangroeit en dat een schat aan biomedische data bevat. De gebruiksvriendelijke tool voelt de finesses aan en legt sneller de juiste verbanden.

Dit opent de deur tot een enorme hoeveelheid informatie op bestanden, websites en social media, die professionals en wetenschappers uit de biomedische wereld kunnen bevragen. De nieuw verworven inzichten en ideeën kunnen ze inzetten voor de ontwikkeling van performante geneesmiddelen. Uiteindelijk plukt de patiënt dus de vruchten van deze technologie.

Gerenommeerde instellingen en bedrijven erkennen Ontoforce als een vooraanstaande speler en dragen bij aan de aanwezige expertise. Zo kan de onderneming steeds snellere, efficiëntere en intelligentere manieren ontwikkelen om data op te zoeken.