Opteon


De firma Opteon werd opgericht in 2006 vanuit een innoverend concept, namelijk het continu verbeteren van processen in bestaande SAP-systemen. De doelgroep zijn dus bedrijven, van KMO’s tot internationale ondernemingen, die hun business processen laten ondersteunen door SAP.

De onderneming is gevestigd aan het Technologiepark van de Universiteit Gent. Van daaruit werkt een toegewijd team onafgebroken aan de optimalisering van de processen, het streven naar een lagere total cost of ownership en een grotere productiviteit van SAP. Die procesoptimalisering wordt verwezenlijkt aan de hand van de unieke combinatie van een doorgedreven knowhow van de SAP-software en procesinzicht.

Opteon bekijkt SAP vanuit een life cycle perspectief. Dit kan je vergelijken met de levenscyclus van een woning, waarbij er eveneens wettelijke verplichtingen zijn, regelmatig onderhoud vereist is en voortdurend verbeteringen worden aangebracht. De vier bouwtenen van deze SAP-benadering zijn de mensen, de organisatie, de strategie en het systeem zelf.

Inzake training werkt Opteon nauw samen met de SAP-opleidingscentra in België, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland.

Daarnaast is de firma ook actief in gouvernance, risk a compliance. De focus ligt daarbij op de domeinen BTW, procescontrole en de afschrijving van vertrouwelijke gegevens via autorisaties.

www.opteon.eu