Pentair


Pentair is een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf met zowat 14.000 werknemers in meer dan 40 landen. De groep is een toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van water en van technische producten.

De Belgische vestiging in Herentals maakt deel uit van de Watergroep, de wereldmarktleider voor de ontwikkeling van innovatieve systemen en producten voor het behandelen, opslaan en transporteren van water. Deze oplossingen worden toegepast in de meest uiteenlopende markten: residentieel, industrieel, landbouw, horeca, lokale overheden, enz.

Pentair ontwikkelt een breed assortiment filters, pompen en systemen om grond-, zee- of regenwater te behandelen en in de juiste hoeveelheden, onder de gewenste druk en met de gewenste kwaliteit naar zijn eindbestemming te brengen.

Pentair Herentals is – naast een productievestiging – tevens het Europese distributiecentrum. De onderneming wil haar groei bestendigen en werkte daarom een project uit met als doel de interne flow van materialen en afgewerkte producten te optimaliseren.

Zo worden de lijnen en cellen bijvoorbeeld elk uur bevoorraad met materialen. De stockageruimte die op die manier vrijkomt, kan aangewend worden voor de installatie van nieuwe machines en productielijnen. Zo kan Pentair Herentals op termijn de groeiambities waarmaken.

http://www.pentair.com