Quinvita


Zaaien aan de toekomst

Quinvita is een jong, groen technologiebedrijf dat gevestigd is in het Gentse. Daar ontwikkelt de onderneming knowhow en producten rond nieuwe industriële landbouwgewassen.

Een viertal jaren geleden begon Quinvita zich toe te leggen op Jatropha Curcas, een gewas dat voorkomt in de tropische en subtropische gebieden rond de evenaar. In die tijd was er nog heel weinig bekend over deze plantensoort.

Ondertussen ontwikkelde Quinvita een techniek om op een efficiënte manier 30 tot 40 procent olie te halen uit de Jatropha zaden, en daarnaast ook meel. Dat laatste is een ideaal vervangmiddel voor sojameel als bestanddeel en eiwitbron in veevoeders.

De activiteiten van Quinvita omvatten het aanleveren van Jatropha Curcas zaaizaad voor plantages en het verstrekken van advies over de optimale teelmethodes. De onderneming wijst bedrijven verder ook de meest geschikte locaties voor plantages aan. Ten slotte bouwt Quinvita processen en knowhow uit in verband met de optimale manier om olie en meel uit Jatropha Curcas te winnen.

De onderneming vindt het heel belangrijk dat er in de landen rond de evenaar, naast voedselgewassen ook gewassen zoals Jatropha Curcas geteeld worden. Op die manier kunnen ze beter tegemoet komen aan hun behoeften op het gebied van voedsel- en energieproductie.

www.quinvita.com