Roeselare aflevering 1


Voor deze reeks stedenreportages trekken we naar Roeselare. Deze stad in het hart van West-Vlaanderen mag terugblikken op een roemrijke geschiedenis – denken we maar aan Albrecht Rodenbach -, maar dit betekent absoluut niet dat de stad stilstaat. Integendeel. In deze eerste aflevering maken we kennis met een Roeselare dat innoveert en doorheen verschillende ontwikkelingsprojecten de toekomst zelf in handen neemt.
Om alle informatie over de stadsvernieuwingsprojecten te bundelen en een herkenbaar aanspreekpunt te hebben voor de burger, creëerde Roeselare het Infopunt Stadsvernieuwing.
We beginnen ons stadsvernieuwingsverhaal aan het station. De verschillende partners – waaronder Infrabel, De Lijn en het stadsbestuur, willen hier een aangenaam, ruimer en verkeersluw stationsplein creëren met een nieuwe infrastructuur voor de bus- en treinreizigers. De werken zijn volop aan de gang.

Pal in het midden van De Munt in Roeselare, de vroegere KBC-site, bouwt Het Portaal een imposant centrum van kennis en cultuur. Het wordt een gezellig en open huis op wandelafstand van de grote markt.Onder andere de twee stadsbibliotheken, bibliotheek “De Vriendschap” en bibliotheek “Albrecht Rodenbach” zullen er in de loop van volgend jaar naar verhuizen.
Iedereen zal er terecht kunnen om samen met een enthousiaste ploeg en met behulp van de nieuwste technieken zijn weg te vinden op de informatiesnelweg.

Roeselare vernieuwt niet alleen in het stadscentrum. Ter hoogte van de afrit 6 ‘Roeselare’ aan de E403 springt een modern kantorencomplex meteen in het oog. Het Accent Business Park ontwikkelde zich in verschillende fasen. Onlangs werd nog een gloednieuw kantorencomplex opgeleverd. De eerste bedrijven hebben er zich inmiddels gevestigd. Zij kozen heel bewust voor deze locatie. Vooral de perfecte bereikbaarheid en de filevrijheid spelen een grote rol. Nu is het tijd voor de volgende grote stap.