Roosjen


Roosjen nv werd opgericht in 1974 door Henk en Annemieke Roosjen. De familiale onderneming legt zich sindsdien toe op controle- en transportsystemen van producten en materiaalstromen. Deze worden opgedeeld in drie programma’s: buizen, magneten (met inbegrip van ontijzeringssystemen, magnetische transportsystemen, hefsystemen en reinigingssystemen) en checkwegers. Alle elementen van deze uitgebreide programma’s kunnen gemakkelijk onderling gecombineerd worden.

Roosjen maakt gebruik van zowel buismateriaal van de Duitse producent KMH als van flexibele slangen van Masterflex. Dankzij deze combinatie kan de firma elke klant totaaloplossingen aanbieden.

De Roosjen machines worden ingezet in de farmaceutische, de chemische, de logistieke, de zware, de textiel- en de voedingsindustrie. Ze controleren producten op de aanwezigheid van vreemde metalen (ferro, non-ferro, roestvrij staal), steen, glas en plastic. Dit gebeurt aan de hand van x-ray machines, metaaldetectors en checkwegers in de track & trace units. De onderneming ontwikkelt eveneens oplossingen voor vrije valtoepassingen en pneumatisch transport met detectie en verwijdering van metalen.

Een nieuwe toepassing is de track & trace oplossing. Daarbij gebeurt de controle van de 3D-print gelijktijdig met het wegen van het product.

www.roosjen.be