RSscan International


Als loopspeciaalzaak legt Runners Service Lab zich reeds sinds 1980 toe op het analyseren en dynamisch opmeten van lopers, joggers en wandelaars. De beweeganalisten van RS Lab beschikken daarvoor over een geavanceerde loopstrook, waar een grondige footscan kan plaatsvinden.

Op basis van die gegevens kan men voor ieder voettype en ieder looppatroon het ideale schoeisel aanbevelen, al dan niet in combinatie met aangepaste en op maat vervaardigde steunzolen. Dit kadert in de behandeling of preventie van (sport)blessures.

RSScan International verkoopt professionele, maar betaalbare biomechanische analyseapparatuur. De onderneming ontwerpt en ontwikkelt een eigen drukmeetsysteem voor drie specifieke afzetmarkten: de wetenschappelijke markt (universiteiten, hogescholen), de klinische markt (artsen, kinesitherapeuten, podologen) en retailers in schoenen.

RS Lab en RS Scan zijn actief in 45 landen en streven naar een wereldwijd personeelsbestand van een honderdtal mensen. Naast de bestaande Belgische vestigingen in Zwijndrecht en Gent, opent een derde vestiging in Paal-Beringen de deuren in juni 2014. Dit passiefgebouw ligt makkelijk bereikbaar langs de E313. Zo kunnen professionele en amateursporters over het hele land bij RS Lab en RS Scan terecht voor professioneel advies om op een gezonde manier te bewegen.

www.rsscan.com