Ryhove – De Merel


De geschiedenis van Ryhove gaat terug tot de vroege jaren 60 van de vorige eeuw, wanneer de Beschermde Werkplaats boven de doopvont werd gehouden. Vandaag is het is een maatbedrijf uit de sociale economie, met als voornaamste doestelling de tewerkstelling van personen met een handicap uit de Gentse regio.

Handling en montage vormen de belangrijkste activiteiten van de onderneming. Op verzoek vaardigt Ryhove ook teams van mensen af, om ter plaatse bij de klant opdrachten tot een goed einde te brengen. De klantenkring situeert zich in de grafi-media wereld en omvat drukkerijen, publiciteitsagentschappen en reclamebureaus.

Voor hen verzorgt Ryhove onder meer grafische afwerking, handling van mailings, verpakken en ompakken van boeken, onder folie brengen van allerhande producten… Het kan daarbij zowel om manuele als machinale afwerking gaan.

Bij Ryhove werken er zowat 400 mensen, waarvan 320 met een beperking. Die worden beoordeeld op hun competenties, om hen een passende en blijvende tewerkstelling te verzekeren.

Tegelijk wil de onderneming winstgevend zijn met het oog op nieuwe investeringen en het uitbreiden van de afzetmarkt. Het sociaal-economisch bedrijf profileert zich dan ook als een moderne KMO, die staat voor hoogstaande kwaliteit, feilloze dienstverlening, uitgebreide expertise, knowhow, stipte leveringstermijnen en concurrentiƫle tarieven.

www.ryhove.be