Sadaci


De onderneming Sadaci werd opgericht in 1925 in het Gentse havengebied en maakt sinds zeven jaar deel uit van de Chileense Groep Molymet, een heuse wereldspeler met een marktaandeel van 30%.

Sadaci beschikt over drie productielijnen. De onderneming roostert molybdeenertsen, maakt molybdeenmetaal en recycleert molybdeen uit gebruikte katalysatoren, die afkomstig zijn uit de chemische nijverheid.

Molybdeen is een veelgebruikt product voor het veredelen van roestvrij staal. De naam klinkt misschien weinig bekend in de oren, maar molybdeen komt voor in tal van producten waarmee we dagelijks in aanraking komen. Denk bijvoorbeeld aan schroevendraaiers, bestek, keukenaanrechten of trommels van wasmachines.

Sadaci stelt 150 mensen tewerk en profiteert van haar centrale ligging in de Europese markt. Kwaliteit, milieu en veiligheid vormen de drie pijlers van de bedrijfsvoering. Voor elk van deze aspecten kan Sadaci de nodige certificaten voorleggen.

De onderneming kan terugvallen op een uitgebreide knowhow binnen haar vakgebied en adviseert haar klanten op het gebied van technologie, wetgeving en logistiek.

De voorbije zeven jaar werden gekenmerkt door een doorgedreven modernisering. Momenteel bouwt Sadaci in de Gentse vestiging bijvoorbeeld de grootste molybdeenroosteroven ter wereld. Meteen een belangrijke investering in de toekomst van het bedrijf.

www.sadaci.be