Sara Lee


In Grimbergen stelt Sara Lee zowat zeshonderd mensen tewerk in drie units: Douwe Egberts Coffee Systems, dat vooral koffieconcepten voor ondernemingen ontwikkelt en aanbiedt, de fabriek en de Marketing & Sales afdeling.

De fabriek produceert meer dan zeshonderd ton koffie per week in de vorm van gemalen koffie, koffiebonen en Senseo pads. Dagelijks leveren vrachtwagens groene koffiebonen, die worden opgeslagen in silo’s en vervolgens volgens de regels der kunst worden gebrand.

Het koffiebedrijf zat lange tijd onder de vleugels van een Amerikaanse holding, maar zet nu de stap naar een onafhankelijke onderneming met de focus uitsluitend op koffie en thee. De nieuwe naam The Master Blenders 1753 refereert zowel naar het rijke verleden, de ervaring en het vakmanschap als naar de cultuur van innovatie.

Jaar na jaar investeert de fabriek om haar concurrentiepositie te vrijwaren. Na de automatisering van de verpakkingsafdeling, volgen nu investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten die de consument weldra in de winkelrekken zal aantreffen.

Tien jaar geleden ontketende de komst van Senseo een revolutie in de Belgische koffiewereld. Sindsdien blijft de markt voortdurend in beweging. Door flexibel op deze evolutie in te spelen wil het bedrijf de koffiecultuur blijven dynamiseren.