SBAT


SBAT bestaat al sinds 1933 en is erkend voor het uitvoeren van technische keuringen van voertuigen en voor het afnemen van rijexamens.

In de Gentse regio beschikt SBAT over drie keuringscentra, namelijk in Zwijnaarde, in Wondelgem en in Sint-Denijs-Westrem. Daar vinden jaarlijks ongeveer 202.000 controles plaats van alle veiligheidsaspecten, zoals de remmen, de ophanging, de lichten en de milieukeuring.

SBAT streeft onafgebroken naar een betere dienstverlening en een hogere klantentevredenheid. Zo nam het bedrijf onder meer het initiatief om op maandag en donderdag avondkeuringen te organiseren. De klanten kunnen hiervoor online een afspraak vastleggen via de website van SBAT. Ze bepalen dan zelf de datum en het uur waarop ze met hun voertuig langskomen.

De klanten kunnen in het geïnformatiseerde examencentrum van Sint-Denijs-Westrem eveneens terecht voor de theoretische en praktische rijexamens voor alle categorieën. Jaarlijks worden er zowat 29.500 examens afgelegd. Bij de praktische proeven wordt nagegaan of de kandidaat-bestuurder alle rijvaardigheden onder de knie heeft en beantwoordt aan het geschikte verkeersgedrag om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Via een aanpak van kwaliteit en klantgerichtheid wil SBAT een bijdrage leveren tot meer verkeersveiligheid en een beter leefmilieu.

www.sbat.be