SKP


SKP werd opgericht in 1975. De onderneming profileerde zich destijds als een professionele leverancier van staalkabel. Op basis van deze kernactiviteit breidde het aanbod zich gestaag uit. Vandaag maken hijstechnieken en valbeveiliging de voornaamste vakgebieden uit.

De focus ligt hierbij uitdrukkelijk op de veiligheid. Dat aspect vormt de rode draad doorheen elk product dat SKP zelf vervaardigt. Aan de hand van diepgaande testen en steekproeven gaan de specialisten na of de oplossingen van externe leveranciers aan dezelfde strenge vereisten inzake betrouwbaarheid voldoen.

Zelfs indien de leverancier een CE-conformiteitverklaring kan voorleggen voor zijn product, voert SKP grondige screenings uit. Enkel producten die deze met glans doorstaan komen uiteindelijk in het assortiment terecht.

Het gaat tenslotte om de veiligheid van mensen en op dat gebied kan en wil SKP geen toegevingen doen. In het bijna veertigjarige bestaan van de onderneming gebeurde er dan ook nog nooit een ongeval, te wijten aan productiefouten in de aangeleverde materialen.

Bij SKP kan iedere klant rekenen op de best mogelijke dienstverlening en de hoogste kwaliteit. Een sprekend voorbeeld van deze bedrijfsfilosofie: de research & engineeringafdeling voert belastingsimulaties uit voor nieuwe constructies, zodat ze indien nodig reeds in de ontwerpfase kan bijsturen.

www.skp.be