Stream Software


Het familiebedrijf Stream Software geldt als een gespecialiseerde ontwikkelaar van programma’s voor douane-declaranten en expeditiebedrijven. Aan de hand van geïntegreerde producten kunnen die hun logistiek stroomlijnen en hun rendement verhogen. De oplossingen zijn ontwikkeld door mensen uit de praktijk met het oog op een eenvoudig en efficiënt gebruik.

‘Custom streamliner’ is als geïntegreerd douanesysteem een allesomvattende intelligente oplossing, gebaseerd op een stabiele en betrouwbare omgeving. Na het configureren van de specifieke parameters, beschikt de klant meteen over een optimale administratieve en fiscale oplossing.

Zo implementeerde Stream Software een douane-entrepotbeheer en actieve berekening voor de firma Agfa. Daar vertrekken jaarlijks 5.500 full containers en 3.000 laadmeter aan deelzendingen. Die worden via de Antwerpse haven wereldwijd verscheept. De ‘smart declaring’ en ‘smart picking’ modules van Stream Software verzekeren er de automatische en snelle verwerking van zowat 200.000 aangiften per jaar en bevorderen de vlotte goederenstroom.

Agfa streeft naar een zo kostenefficiënt mogelijke werking en maakt daarom gebruik van het volledige gamma aan economische douaneregelingen. Stream Software kon hiervoor als enige leverancier een geïntegreerde oplossing aanbieden.

www.streamsoftware.be