TI Automotive Systems


TI Automotive Systems, een firma met Engelse roots en hoofdzetel in de Verenigde Staten, heeft ruim 150 vestigingen en 10.000 medewerkers over de hele wereld. De onderneming is onderverdeeld in vier divisies en kan terugvallen op een brede expertise in de opslag en het transport van vloeistoffen in wagens.

De activiteiten van de divisie Fluid Carrying Systems spitsen zich toe op leidingen in plastic en metaal voor het transport van vloeistoffen. Het gaat voornamelijk om remleidingen, brandstofleidingen, lage drukleidingen, vacuĆ¼mleidingen en dergelijke meer. Het technisch proces omvat het snijden op maat, vervormen, voorzien van een fitting, buigen en eventueel assembleren.

De vestiging in Beringen maakt deel uit van de Fluid Carrying Systems groep. Het team van een tweehonderdtal medewerkers produceert zowat duizend eindproducten. Sinds kort beheerst de onderneming ook het braseren van roestvrijstalen plaatjes op roestvrijstalen leidingen. Die lenen zich voor toepassingen in de buurt van het motorblok, waar de temperaturen hoog kunnen oplopen.

Na enkele moeilijke jaren voor de wereldwijde automobielindustrie, beginnen de orders en projecten alweer binnen te lopen bij TI Automotive Systems in Beringen. De introductie van het braseerproces draagt bij tot een positieve kijk op de toekomst.

www.tiautomotive.com