Tienen


Tienen, tintelende stad. Zo luidt officieel de slogan. De laatste jaren schudt het Vlaams-Brabantse Tienen het imago van ingedommelde industriestad resoluut van zich af. Met een professioneel aangepakt citymarketingplan stelde deze stad met 32.500 inwoners zichzelf voor ambitieuze doelstellingen.

Op vier domeinen wil de stad haar troeven versterken en uitspelen: als economische groeipool, als centrumstad voor de regio, als aangename woonstad én als visueel aantrekkelijke stad met pit en karakter.

Wat meteen opvalt aan Tienen, is de bijzondere ligging. Dankzij nabijheid van de E40, vormt het voor Franstalig België de toegangspoort naar Vlaanderen en Brussel. Tienen ligt als het ware op het scharnierpunt van de drie gewesten. Zowel de luchthaven van Zaventem als Charleroi bereik je al na een half uur rijden.

Zelfs bij deze prima bereikbaarheid blijven de grond- en huurprijzen nog relatief betaalbaar, meteen een reden waarom de stad bijzonder aantrekkelijk is voor hardwerkende jonge gezinnen. Met de trein sta je op tien minuten in het centrum van Leuven en op een half uur in Brussel.