Tongeren aflevering 3/3


In het derde programma richt Manager TV zich op de zorgsector in Tongeren.
Joke Van der Flaes neemt ons mee naar het AZ Vesalius ziekenhuis waar ze een afspraak heeft met Algemeen Directeur Jean-Pierre Hermans. Het ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis dat een totaalzorg aanbiedt waar alle basisdisciplines aanwezig zijn, deelt Mr. Hermans ons mee. Met hun bewuste slogan ‘verzorging met een menselijk gelaat’ accentueren ze dat korte wachttijden, aandacht voor patiëntvriendelijkheid en veiligheid van de patiënt bij hen centraal staan.
Schepen Wonen Guy Schiepers vertelt daarnaast over het ruim zorgaanbod op vlak van wonen in Tongeren met veel aanbod naar serviceflats toe en een nieuw initiatief dat zich voordoet.

Naast gezondheid besteed Tongeren ook veel aandacht aan wonen.
Guy Schiepers vertelt hoe de gemeente het wonen in de stad zo aangenaam mogelijk wil maken en de kwaliteit van het leven in de stad kan verhogen. Waarnemend Burgemeester Carmen Willems voegt toe dat sport en cultuur twee belangrijke middelen zijn om van Tongeren ook een fijne stad te maken. Lidia Paletta van het viersterren design hotel Eburon informeert ons hoe nationale en internationale gasten hun weg vinden naar het hotel. Tot slot wipt Manager TV binnen bij Brasserie Tinto waar Gerrit Michiels de reportage afsluit door zijn visie te geven over Tongeren als interessante attractiepoel.