UAU Collectiv


http://uaucollectiv.com/

We schrijven eind 2014 wanneer drie architectenkantoren beslissen om de krachten te bundelen. Het gaat om Mass, SAQ en DAR.

Massimo Pignanelli van Mass verdiende zijn sporen met uiteenlopende villa- en loftprojecten in de regio Hasselt. Frederik Vaes van SAQ oriënteert zich meer op de internationale markt, met projecten in Brussel, Berlijn, Londen en New York. Joris Diliën van DAR werkt op zijn beurt al geruime tijd samen met projectontwikkelaars rond grootschalige woon- en retailprojecten.

Michel Janssens staat al vierde partner is voor de financiële planning en de organisatorische aspecten. Zo kunnen de architecten zich in alle vrijheid focussen op hun ontwerpen.

Als naam kozen ze voor UAU Collectiv, waarbij UAU uitgesproken wordt als ‘wow’, een uitroep van verbazing. Als letterwoord staat WOW dan weer voor World Of Wonders, wat refereert naar de power en de passie waarmee de vier partners investeren in het Collectief.

Zo biedt UAU Collectiv een creatief platform, waar naast architectuur ook ruimte is voor andere disciplines, zoals landschapsarchitectuur en interieur. Bij zowel klein- als grootschalige projecten kiest het team voor een persoonlijke benadering van de klant. De unieke locatie aan de Kanaalkom in Hasselt vormt bij dit alles een inspirerende omgeving, met een groot ‘thuisgevoel’.