VDL Bus Roeselare


VDL Roeselare stond vroeger bekend als Jonckheere Bus. De firma ontwikkelt, produceert en verkoopt ondertussen reeds 130 jaar stads- en reisbussen. Die zijn bestemd voor de Belgische markt, maar worden ook geëxporteerd over de hele wereld.

VDL Roeselare produceert voornamelijk voor twee sterk verschillende sectoren: enerzijds het openbaar vervoer, waar doorgaans overheidsinstellingen instaan voor de bestellingen, en anderzijds de markt van de touring cars. Daar vormen lokale uitbaters met een beperkt wagenpark de eindklant.

Als Belgische producent zet VDL Roeselare vooral in op een zeer hoogstaande kwaliteit, veiligheid, comfort, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De lage onderhoudskosten en het beperkte brandstofverbruik vormen eveneens belangrijke troeven. Ten slotte legt VDL Roeselare een grote flexibiliteit aan de dag om maximaal in te spelen op de specifieke wensen van elke klant.

De onderneming uit Roeselare maakt deel uit van de VDL Groep, die nog een aantal busbedrijven telt. Tegen die achtergrond creëerde men de subdivisie VDL Bus & Coach met de bedoeling deze uit te bouwen tot een sterk en vooraanstaand Europees merk. Momenteel bekleedt de divisie de zesde plaats in de ranglijst van de Europese busconstructeurs, maar ze heeft de ambitie om door te stoten tot de top.

www.vdlbuscoach.com