Patisserie Verstraelen


Patisserie Verstraelen werd in 1960 – precies 50 jaar geleden – opgericht door Jozef Verstraelen en Josephien Apers, mensen met een duidelijke visie en een uitgesproken zin voor ondernemen. Zij brachten de zaak al snel over naar een nieuwe locatie met de nodige infrastructuur voor het bakken van brood. In de loop der jaren openden zij twee nieuwe winkels in Mechelen en één in Vilvoorde.

In 1988 nam hun zoon Patrik de fakkel over als zaakvoerder. Die kreeg het ondernemerschap met de paplepel ingegeven, want sinds de opening van een nieuw filiaal in Diegem staat de naam Verstraelen voor vijf bakkerijen-patisseries in de regio Mechelen-Brussel. Ondertussen werd de winkel in Vilvoorde volledig vernieuwd volgens een ongezien concept in de bakkerswereld.

Het merendeel van de productie, met name al het brood en de patisserie, gebeurt in eigen huis. In 2002 innoveert Verstraelen opnieuw met de lancering van de verkoop van voorverpakte fijne vleeswaren. Maar de patissier dankt zijn reputatie vooral aan gelegenheidsgebak, waaraan hij telkens weer een persoonlijke, originele en verrassende toets weet te geven.

In 2004 werd My Baker boven de doopvont gehouden. Dit productiebedrijf is vooral actief als producent van bake-off artikelen en als leverancier voor traiteurs. De traiteursafdeling werd dan weer ondergebracht in de vennootschap Mister Sandwich.

www.verstraelen.be