Veurne: om uit te waaien, cultuur op te snuiven én te ondernemen


Veurne: om uit te waaien, cultuur op te snuiven én te ondernemen.

Vandaag nemen we u mee naar Veurne. Met pittoreske dorpen, een knap historisch centrum en een groene omgeving om in te fietsen. Bent u in de stad? Bezoek dan zeker de gotische Sint-Walburgakerk. In het Bakkerijmuseum leert u over het bakerfgoed, én gaat u zelf aan de slag.

Er zit vaart in Veurne. Want op de site van de Suikerfabriek bouwt de West-Vlaamse Intercommunale aan een nieuwe wijk van 46 hectare. Er komen woningen, bedrijven en parkzones. Hoe ziet de toekomst van Veurne eruit? Manager TV vroeg het aan burgemeester Peter Roose en schepen Nathalie Delva.

In Veurne wordt er gewérkt. De stad heeft een lage werkloosheidsgraad, en véél ruimte om te ondernemen. Zo zorgde de West-Vlaamse Intercommunale al voor 135 hectare bedrijventerreinen, goed voor 2400 jobs. Met de Suikerfabriek komt daar nog eens 10 hectare bij.
Als ondernemer bent u zeker van een uitgebreide dienstverlening. Daarvoor zorgt Veurne@Work. De bedrijventerreinenvereniging brengt bedrijven en overheden dichter bij elkaar. Zij zorgen voor meer veiligheid, een betere bereikbaarheid en een vlottere communicatie. Ondernemer Bernard Joyce is voorzitter.