Waasland aflevering 2


Netjes afgelijnd door de Schelde, het kanaal Gent-Terneuzen en de grens met Nederland ligt het Waasland. Een regio van een tiental gemeenten die haast allemaal in de provincie Oost-Vlaanderen liggen. Beveren is er één van en als je weet dat deze stad Doel en Kallo als deelgemeenten heeft, dan besef je meteen dat de Antwerpse haven economisch van onschatbare waarde is voor Beveren.

Lokeren leeft. Ondanks de budgettaire problemen van heel wat Vlaamse gemeenten werd er de voorbije jaren in Lokeren erg veel geld en energie gestoken in het hernieuwen van het centrum. De stad is dan ook uitgegroeid tot een moderne gemeente. Dat Lokeren een aantrekkelijke gemeente is blijkt uit de inwonersstatistieken. Elk jaar opnieuw stijgt het aantal mensen dat zich in de registers inschrijft.

Een zwarte bladzijde in de geschiedenisboeken van Temse is ongetwijfeld de faling van de Boelwerf in 1994. Nu, 20 jaar later, lijkt de gemeente hersteld te zijn van de zware klap. Op de plaats waar vroeger schepen werden gebouwd, is nu plaats gemaakt voor een kmo-zone en een woonzone. Zelfs het nieuwe administratieve centrum van Temse moet je hier zoeken.