Wallenius Wilhelmsen


Wallenius Wilhemsen Logistics is als prominente roll-on-roll-off rederij gevestigd in de haven van Zeebrugge. Een team van 260 gemotiveerde medewerkers, waarvan 180 arbeiders en 80 bedienden, staat er ten dienste van de klantenkring.

Wallenius Wilhemsen Logistics verzorgt het volledige transport, van het afhalen in de fabriek tot de levering bij de dealer – waar ook ter wereld. De onderneming kan dan ook uiteenlopende transportdiensten inzetten, zoals baantransport, treinbelading, laden en lossen van lichters en vervoer over zee. Aan de hand van geavanceerde technologische systemen, is de precieze locatie van elke cargo in de terminal of op zee bekend.

De logistieke medewerkers nemen alle logistieke, administratieve en douanetechnische aspecten voor en na de scheepsbelading – van een kleine stadswagen tot een transformator van 300 ton – voor hun rekening. Dit bespaart de klant tijd en geld. Het operationele team leidt dan weer de organisatie, opvolging en rapportering van de laad- en losactiviteiten in goede banen.

Naast de complete logistieke en transportservice, gekoppeld aan opslagcapaciteit in de eigen terminal, kan Wallenius Wilhemsen Logistics tevens voertuigen (zowel wagens als zware bouw- en landbouwmachines) herstellen en aanpassen in functie van de behoeften van de klant.

www.2wglobal.com