Weber België


De geschiedenis van de Duitse ondernemingsgroep Weber gaat terug tot in 1922. Industriële buisleidingmontage en alle bijbehorende technische diensten maken de activiteiten uit van de groep.

Sinds 1984 beschikt Weber over een Belgische vertegenwoordiging in Beveren-Waas. Van de tweeduizend Weber-medewerkers, zijn er tweehonderd actief in ons land. Zij zijn kind aan huis in de kleine en grote industriële bedrijven in Gent en Antwerpen. Hun hoge specialisatiegraad in pijp-, fit- en laswerk betekent een belangrijke troef voor de onderneming, net als de gezonde mix tussen jeugdig dynamisme en ervaring.

Het orderboekje omvat vooraanstaande bedrijven uit de chemische en petrochemische industrie, de farmaceutische nijverheid, de voedingsindustrie, de energiesector en de auto-industrie.

De klantenkring vertrouwt op Weber voor een brede waaier aan gespecialiseerde technische diensten, zoals de prefabricatie van buisleidingen, de montage van leidingen, afstellingswerken, onderhoud en herstellingen. Het leeuwendeel van de omzet (70%) wordt gerealiseerd door onderhoud, het resterende deel door projectwerk.

Om de organisatie regelmatig te versterken met jonge werkkrachten werkt Weber nauw samen met technische scholen en voorziet het in interne opleidingen. Jaarlijks kunnen een twintigtal jonge talenten er aan de slag.

www.weber-unternehmengruppe.com