Beveren aflevering 3/3


In de vorige afleveringen van de stedenreportage over Beveren kon u al zien welke economische troeven de stad te bieden had. In deze derde en laatste aflevering gaat het over de levenskwaliteit van de inwoners en het genieten.

Wim Van Gerwen, Consulent Lokale Economie, geeft mee dat Beveren met zijn 240tal kleinhandelszaken het grootste winkeldorp is van Vlaanderen. Hij voegt hierbij toe dat er recent 32 nieuwe kleinhandelszaken bij zijn gekomen in de splinternieuwe winkelwandelstraat, de Warande. Gezelligheid en persoonlijke service staan bij alle handelzaken centraal. Gezelligheid is ook troef op de wekelijkse markt, vertelt Werner Maes, Schepen Markten. Vele mensen komen elke dinsdagvoormiddag naar de markt afgezakt waar ze een grote verscheidenheid aan producten terugvinden. Tot slot vertelt Raf Van Roeyen, Schepen Mobiliteit, over het parkeerbeleid dat handelaars beter bereikbaar zal maken.

Burgemeester Marc Van de Vijver vertelt waarom de haven en de ontwikkeling hiervan enorm belangrijk zijn voor de stad Beveren. Om werknemers die minder mobiel zijn toch de mogelijkheid te bieden te werken in de haven heeft de gemeente een pendelbus ingelegd waar vervoer wordt georganiseerd, sluit de Burgemeester af.